vrijdag 14 juni 2024

Wie is Roxane Knetemann, wielrenster, dochter van en bekende televisiepersoonlijkheid

Must Read

Roxane Knetemann is uitgegroeid bij het Nederlandse publiek tot veelzijdige en geliefde vrouw. De Alkmaarse is geboren op 1 april in het jaar 1987. Ze is een bekend geworden als wielrenster en ook haar familie, met name vader Gerrie Knetemann, is bij het grote publiek bekend. Op televisie was ze één van de gezichten bij het sportnieuws. In dit artikel lees je alles over Roxane Knetemann.

We gaan in op haar carrière, zowel in de wielersport als op televisie. Geven meer informatie over haar familie en haar privéleven. Lees dus snel verder om meer over Roxane Knetemann te weten te komen.

De wielercarrière van Roxane Knetemann

In de wielersport begon het voor Roxane Knetemann allemaal in 2009 bij het behalen van de titel Nederlands kampioen bij de puntenkoers. Dit was het moment dat haar naam bij een groter publiek bekend werd. Daar voegde ze vele prestaties aan toe. Zo werd ze in 2012 ook Nederlands kampioen. Dit maal met Marianne vos op de baan.

In de loop der jaren heeft Roxane Knetemann veel wielerwedstrijden op haar naam staan. Ze reed een paar jaar voor de Rabobank, maar ook voor Shimano, een Franse wielerploeg, een Italiaanse wielerploeg en op het eind van haar wielercarrière reed Roxane Knetemann voor het Parkhotel in Valkenburg. Bij het wielrennen bleef het niet, ook met mountainbiken won ze een race.

In 2013 werd ze tweede bij de ploegentijdrit in Florence, een hoogtepunt in haar carrière: ,,Het mooie was dat ik een paar jaar eerder met mijn vriend, die ik toen net had leren kennen, op citytrip was geweest in Florence. Hoteldebotel. Over diezelfde wegen waar we toen hadden gelopen reed ik nu naar WK-zilver. Dat was een immens coole ervaring”, zegt ze in de Volkskrant. In 2019 beëindigde ze haar carrière.

Televisie

Naast het wielrennen hield Roxane Knetemann zich op een gegeven moment ook bezig met een ander facet van de sport, als verslaggever op televisie. Na haar sportieve carrière werd ze analist. Ze becommentarieerde wedstrijden bij de Avondetappe van de NOS en bij SBS6. Ook is ze een bekend gezicht bij de Tour de France Femmes.

Waar veel mensen Roxane Knetemann bovendien van kennen, is haar optreden bij VI Vandaag. Dat was mede het geval wegens commentaar op uitspraken van Johan Derksen in de vorige aflevering. Zij verscheen in de aflevering na de spraakmakende aflevering, waarin Johan Derksen vertelde over grensoverschrijdend gedrag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roxane Knetemann (@roxykneet)

Coach pedagoog

Na het beëindigen van haar professionele wielercarrière, ging Roxane ook aan de slag als koers coach en pedagoog. Dat deed ze bij het juniorenteam van de vrouwelijke wielrenners. Bij dat team was Knetemann vanaf het begin af aan actief. Aangezien dat als beroep lastig te combineren was met andere werkzaamheden, is Roxane daar op een gegeven moment mee gestopt.

Bekende familie

Misschien vind je de achternaam van Roxane Knetemann ook al bekend in de oren klinken. Ze is de dochter van Gerrie Knetemann, die in 2014 overleed. Met hem had ze een speciale band, vertelde ze in de Volkskrant: ,,Ik houd net zo veel van mijn moeder, maar mijn vader begreep me beter. Hij had meer geduld met me, en we hadden samen het wielrennen. Ik was 17 jaar toen hij overleed. Misschien romantiseer ik hem daarom een beetje.”

Gerrie Knetemann was eveneens een bekende wielrenner. Gerrie Knetemann heeft in het verleden het wereldkampioenschap in beroepswielrennen gewonnen. Wat dat betreft is de keuze voor het wielrennen voor Roxane niet uit de lucht komen vallen. Roxane is daarnaast dochter van Gré Donker en heeft een broer en een zus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roxane Knetemann (@roxykneet)

Het privéleven van Roxane Knetemann

Roxane Knetemann is geboren in Alkmaar. Tegenwoordig is ze woonachtig in het Friese Terwispel. Haar vriend heet Wim Stroetinga, die eveneens actief was als wielrenner. Al fietsen ze beiden niet meer voor professionele doeleinden, ze geven aan samen nog veel te fietsen. Samen delen ze liefde voor hun twee honden: Bliksem en Cipo. Thuis is ze introvert, vertelt ze in de Volkskrant: ,,Ik kan een showpony zijn, ga lekker op aandacht. Maar thuis, in Friesland, kom ik tot rust. Dan zegt mijn vriend wat mijn moeder ook altijd mopperend tegen mijn vader zei: ‘Waarom heb je nu niks te vertellen?” Haar vriend Wim heeft voor haar de bijnaam Rox, haar ouders én Johan Derksen zeggen Roxy.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img