vrijdag 14 juni 2024

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Must Read
Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn tiende levensjaar en heeft meerdere Nederlandse records en wereldrecords op zijn naam staan.

Verenigingen

Roest begon zijn carrière bij STV Lekstreek, een schaats vereniging in Zuid-Holland. Door zijn goede prestatie ging hij al snel van de selectie B Junioren naar junioren A (beter bekend als Jong Oranje). Hier behaalde hij onder meer bij het WK Junioren de eerste plaats op het allround klassement. Vanaf 2015 hield het keurkorps van KNSB op met bestaan, wat de overstap naar de commerciële ploeg van LottoNL-Jumbo betekende voor Roest. Later in 2018 kreeg de ploeg een andere hoofdsponsor, waardoor het de naam Jumbo-Visma kreeg. Team Jumbo-Visma houdt zich niet alleen bezig met schaatsen maar ook met wielrennen, waarmee ze als ploeg onder andere de ronde van Spanje hebben gewonnen, ook wel bekend als de Vuelta Cicllista de España.

Prestaties

In 2018 kwamen de Olympische Spelen Pyeongchang voor Roest in gevaar, nadat hij anderhalve maand voor de aanvang in botsing kwam met een tractor tijdens een skeelertraining. Hij liep een gebroken pols en onderarm op. Gelukkig kon hij snel geopereerd worden waardoor hij alsnog kon deelnemen. Hij wist de zilveren medaille te bemachtigen op de 1500 meter en de bronzen medaille bij de ploegenachtervolging. Een jaar later, in 2019, kwam hij boven aan in de Adelskalender met een puntentotaal van 144,691. De Adelskalender is gebaseerd op de tijden van het grote vierkamp. Later wist hij zijn punten totaal zelfs nog te verbeteren naar een 144,057 door zijn tijd te verbeteren op de tien kilometer. Ook heeft Roest momenteel drie WK’s allround op zijn naam staan, één wereldbeker en één EK allround.

Privéleven

Patrick Roest heeft sinds 2020 een relatie met Victoria Stirnemann uit Duitsland. Stirnemann is ook een langebaanschaatser die al meerdere internationale wedstrijden heeft gereden. Stirnemann is de dochter van Gunda Niemann-Stirnemann. Zij wordt gezien als de beste schaatsster aller tijden. Zij is negentien keer wereldkampioen, acht keer Europees kampioen en drie keer olympisch kampioen geworden. Door hun schaatscarrières moeten Roest en Stirnemann wel hard werken om voldoende tijd samen te hebben.
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

Wie is Roxane Knetemann, wielrenster, dochter van en bekende televisiepersoonlijkheid

Roxane Knetemann is uitgegroeid bij het Nederlandse publiek tot veelzijdige en geliefde vrouw. De Alkmaarse is geboren op 1...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img