Free Porn
1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet وان ایکس بت 1xbet 1xbet
zaterdag 13 juli 2024

Profiel | Dylan Groenewegen

Must Read

Dylan Groenewegen is een Nederlandse wielrenner die werd geboren op 21 juni 1993. 

Jeugd

Groenewegen groeide op met veel fietsen om zich heen, omdat zijn vader zijn eigen fietsenwinkel had in Amsterdam. De eerste racefiets van Groenewegen werd gebouwd door zijn opa. In 2014 won Groenewegen de belofteversie van de Ronde van Vlaanderen. In 2015 wist hij de Brussels Cylcing Classic te winnen. In 2016 sloot hij zich aan bij Team LottoNL-Jumbo. Hij won dit seizoen de Ronde van Valencia en de Driedaagse van West-Vlaanderen. Daarnaast werd hij dat jaar ook nog Nederlands kampioen.

Carrière

Het jaar erna, in 2017, won hij de Ronde van Yorkshire, de Heiste Pijl, de Ronde van Keulen en de Ster ZLM Toer. Ook nam Groenewegen dit jaar deel aan de Tour de France, waar hij vaak behoorde tot de beste tien in de daguitslagen. Bij de Tour of Britain won hij de vierde etappe, bij de Eneco Tour de eerste etappe en bij de Ronde van Frankrijk de slotetappe. Tijdens het NK won Groenewegen de bronzen medaille.

In 2018 won Groenewegen de Ronde van Noorwegen. Tijdens de Tour de France van 2018 wist Groenewegen de zevende en achtste etappe te winnen, waarmee hij zich een van de beste sprinters ter wereld mocht noemen. Groenewegen begon 2019 goed met nieuwe sprintoverwinningen. In 2019 won hij de zevende etappe van de Tour de France. Tijdens de Tour of Britain behaalde hij drie etappezeges. Met zijn overwinning op de Tacx Pro Classic had Groenewegen vijftien overwinningen dat seizoen en werd hiermee zegekoning van 2019.

Valpartij

Groenewegen kwam groot in het nieuws na zijn botsing met Fabio Jakobsen tijdens de Ronde van Polen. Tijdens een inhaalpoging van Jakobsen tijdens de eindsprint leek Groenewegen een elleboog te gebruiken, waardoor Jakobsen een heftige val maakte. Zijn verwondingen waren levensbedreigend en Jakobsen werd kunstmatig in coma gehouden. De UCI vond Groenewegens gedrag onacceptabel, waarmee de kwestie naar de tuchtcommissie ging. Groenewegen kwam zelf ook ten val en brak zijn sleutelbeen.

Privéleven

Dylan Groenewegen heeft een relatie met Nine Storms, voormalige wielrenster uit Limburg. Nine werkt bij de Hunkemoller en heeft een eigen armbandjeslijn opgezet. Storms moest haar wielercarrière vroegtijdig beëindigen vanwege een darmaandoening.

De relatie van het koppel gaat terug tot maart 2016. Met zijn vriendin kreeg Groenewegen begin 2021 hun eerste zoon Mayson. Vlak voor de geboorte vroeg Dylan zijn vriendin ten huwelijk: ,,Goede en slechte momenten. jij geeft me altijd rugdekking. We kijken vooruit.”

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img