dinsdag 28 mei 2024

Groenewegen wint eerste sprint voor nieuwe ploeg

Must Read

Nadat Dylan Groenewegen afgelopen dinsdag 12e werd in de massasprint, was hij vandaag wel de sterkste in Saudie-Arabië. Het was de eerste etappezegen voor Groenewegen voor zijn nieuwe ploeg BikeExchange.

Het was de twee kans voor de sprinters van het peloton, aangezien er gisteren een heuvelrit was. Deze rit was een prooi geworden voor de Colombiaan Santiago Buitrago. De renner van Bahrain haalde gisteren de leiderstrui, en wist die vandaag te verdedigen. In de eerste kilometers van de rit leek dit echter nog een lastig verhaal te worden. Het werd namelijk een etappe die werd gekenmerkt door waaiers en strenge wind. 

De rit was 181 kilometer lang, en ging van Tahma Hadaj Well naar Alula Old Town. De wegen over de vlaktes van het Arabische Schiereiland lagen open en bloot, waardoor de wind vrij spel had. Met nog 90 kilometer te gaan kwam het peloton weer bij elkaar, en enkele vluchtpogingen – waaronder een van Niki Terpstra – hadden geen succes.

Groenewegen goed afgezet door ploeggenoten

En dus werd het een uiteindelijk massasprint voor de renners, mede door het harde werken van de sprintploegen. Tot en met de laatste kilometer deed de ploeg van Groenewegen er alles aan om hem uit het gedruis en de drukte te houden, en met succes. De sprint werd niet echt spannend, Groenewegen was overduidelijk sterker dan de nummer twee, Daniel McLay. De winnaar van dinsdag, Caleb Ewan, zat niet goed gepositioneerd. Met een uiterste krachtinspanning lukte het hem nog net om derde te worden. Danny van Poppel werd 4e.

Morgen en zaterdag zijn de laatste twee etappes van de Ronde van Saudie-Arabië. Morgen zijn er in ieder geval geen kansen voor Groenewegen: de koninginnenrit staat op de planning. Zaterdag is er waarschijnlijk wel weer een massasprint.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img