maandag 15 april 2024

Medvedev zegt af voor het ABN Amro-toernooi

Must Read

Het ABN Amro-toernooi, dat volgende week in Rotterdam van start gaat, heeft weer last van een afzegging. De Rus Daniil Medvedev doet officieel niet mee. Na zijn verloren finale in de Australian Open kan hij het nog niet opbrengen om deel te nemen aan een nieuw toernooi. Hij wordt vervangen door de schot Andy Murray. 

De definitieve afzegging kwam niet als een volledige verrassing. Bijna gelijk na de verloren finale in Melbourne gaf Medvedev al aan dat hij twijfelde. Nu heeft hij aan Richard Krajicek, de directeur van het toernooi, laten weten dat hij definitief niet komt opdagen. Vorig jaar had Medvedev ook net de finale van de Australian Open verloren. Toen kwam hij wel naar Rotterdam, al werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld. 

Waardige vervanger gevonden

Hoewel Krajicek het jammer vindt dat Medvedev niet naar Ahoy komt, is hij tevreden met de vervanger. Met de schot Andy Murray is er namelijk een andere oud Grand Slam-winnaar aan het deelnemersveld toegevoegd. Overigens staat Murray 102e op de wereldranglijst. Nogal een verschil met de tweede plaats van de Rus, maar Murray is de laatste jaren erg geplaagd geweest door verschillende blessures. 

Ook Jo-Wilfried Tsonga heeft een wildcard gekregen voor het toernooi. Net als Murray won de Fransman het ABN Amro toernooi al eens. Momenteel staat Tsonga 259e op de wereldranglijst. Er zijn wel andere hooggeplaatste spelers die meedoen in Rotterdam. Tsitsipás staat 4e, Rublev 7e en ook de nummer 9 van de wereld, Auger-Aliassime doet mee. 

Er is dus genoeg te zien in Ahoy. Elke middag en avond mogen er overigens 1250 mensen op de tribunes zitten. Vorig jaar bleef de hal jammer genoeg leeg. Komende maandag begint het toernooi  De finale wordt op 13 februari gespeeld. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img