maandag 15 april 2024

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot 2028

Must Read

Vlak voor het nieuwe seizoen van de Formule 1 start, is bekend geworden dat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull heeft verlengt. Er is vijf jaar bovenop de oude overeenkomt gekomen, waardoor hij tot 2028 verbonden blijft aan het Oostenrijkse team.

Verstappen begon in de Formule 1 bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Dat is alweer zeven jaar geleden, in 2015. In 2016 maakte de Nederland de overstap naar Red Bull, en won gelijk de eerste Grand Prix, in Barcelona. Hierna won de Nederlander veel Grand Prix’s en werd hij steeds populairder. Afgelopen seizoen was natuurlijk het hoogtepunt van de carrière voor onze landgenoot, met het binnenhalen van de wereldtitel in een zenuwslopende laatste race.

Max wordt een echte grootverdiener 

Verstappen had al een goed salaris, maar daar gaat deze nieuwe overeenkomst ruimschoots overheen. Precieze bedragen zijn niet bekend geworden, maar naar verluidt gaat het om een deal van tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar. Dat is vergelijkbaar met grote concurrent Lewis Hamilton, die 45 miljoen euro per jaar bijschrijft. Verstappen was al de best betaalde Nederlandse Sporter, en deze titel kan hij dus nog eventjes vasthouden. 

Het oude contract van Verstappen liep door tot het einde van 2023, nog twee seizoenen dus. Beide partijen lieten echter al weten dat wat er wat hen betreft geen reden is om te twijfelen aan de toekomst. Met het nieuwe contract is duidelijk dat Red Bull ambities heeft om de komende jaren nog veel meer titels te winnen. Dit soort lange contracten zijn niet veelvoorkomend in de Formule 1. Bijna iedereen ligt vast tot en met 2023, slechts twee coureurs hebben – afgezien van Verstappen – een langer contract; Lando Norris en Charles Leclerc.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img