maandag 20 mei 2024

Geen WK in Rusland voor Nederlandse volleyballers 

Must Read

Door de oorlog in Oekraïne zijn er steeds meer instanties die hun banden met Rusland willen verbreken. Ook door de nieuw ingestelde sancties is het nagenoeg onmogelijk om van en naar Rusland te reizen. Mede hierdoor heeft de Nederlandse volleybalbond besloten om niet deel te nemen aan het WK in augustus en september.

Peter Sprenger, de voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond, zei dat de bond niet aan de zijkant kan blijven staan tijdens zo’n extreme situatie. Door deze deze beslissing zal er geen Nederlandse ploeg naar Rusland reizen voor het WK dat op 26 augustus begint. Een eventuele finale zou op 11 september worden gespeeld. 

Nog geen commentaar van internationale bond

Nederland heeft hiermee een snellere beslissing genomen dan de FIVB, de internationale volleybalbond. Het WK gaat officieel namelijk nog wel door, al kan ook daar in de komende dagen of zelfs uren natuurlijk ook verandering in komen. De sancties voor Rusland volgen elkaar de laatste dagen in rap tempo op. Recent werd bekend dat de UEFA en FIFA alle Russische teams (dus ook de landen teams) schorst tot nader order van alle competities.

Het volleybal WK voor de vrouwen gaat nog wel door, aangezien dat in Nederland en Polen wordt gespeeld. Het is nog niet bekend of Rusland welkom is bij dit WK. De Nederlandse volleybalbond wil daar samen met sportkoepel NOC*NSF een beslissing over maken. Het is volgens hen lastig om alle sporters te straffen voor de oorlog, aangezien veel van deze sporters ook aangeven tegen de oorlog te zijn. Toch vindt de bond dat een krachtig signaal naar Rusland noodzakelijk is.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img