maandag 20 mei 2024

Hamilton laat zich gelijk zien in Barcelona

Must Read

De eerste wintertests in Barcelona zitten er weer op, dus is het mogelijk om een kleine balans op te maken. Daarbij moet vermeld worden dat de rondetijden lang niet alleszeggend zijn, maar wel een aardig beeld kunnen geven van de krachtsverhoudingen. Zo is weer duidelijk dat Lewis Hamilton met zijn Mercedes ook dit jaar weer erg snel is.

De Formule 1 fan zal het niet ontgaan zijn dat Lewis Hamilton een aantal weken radiostilte hield. De geruchten dat hij, na de voor hem dramatische laatste race van vorig seizoen, zou stoppen werden steeds hardnekkiger. Toch gaat de Brit nog minstens een seizoen door en had hij een aantal succesvolle dagen in Barcelona.

Vrijdag de snelste in Barcelona

Op de vrijdag kwam Hamilton tot bijna 100 ronden, en dat is – zeker in een nieuwe auto – erg belangrijk. Het was namelijk aardig wennen. Lewis zei dat de auto heel anders rijdt dan die van de afgelopen jaren en dat ook de banden anders aan voelen. Desalniettemin kwam hij met een tijd van 1.19,138 tot de snelste tijd van het gehele circuit. Dit deed hij op de zogenaamde C5 band. Dit is een van de zachtste banden die dit jaar beschikbaar is. 

Ondanks de snelle tijden was Hamilton, zoals we van hem gewend zijn, erg bescheiden en zei hij dat ze nog veel obstakels moeten overwinnen. Zo gaf Lewis aan dat de andere teams niet op de zachtste banden uitkwamen, wat natuurlijk een groot verschil maakt.

Na de eerste tests zullen de auto’s nog veel veranderingen doormaken. Het was de eerste keer dat ze buiten kwamen, dus veel onzekerheden werden een beetje duidelijker. In Bahrein wordt van 8 tot en met 10 maart weer getest. De eerste Grand Prix is dan op de 20e. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img