woensdag 28 februari 2024

Profiel: alles over F1-coureur Sergio Pérez

Must Read

Sergio ‘Checo’ Pérez (32) is een Mexicaanse autocoureur welke sinds 2011 actief is in de Formule 1. Hij is geboren op 26 januari 1990 in het Mexicaanse Guadalajara. De coureur begon zijn carrière met karten waarnaar hij aantrad in onder andere Formule BMW, het A1GP 2006-2007 en de GP2 Series. In 2010 werd het bekend gemaakt dat Sergio Pérez in de seizoenen van 2011 en 2012 bij het Sauber Formule 1 team gaan rijden. In dit eerste seizoen van 2011 maakte hij zijn F1 debuut in Australië. In 2013 stapte hij over naar McLaren, een jaar later naar Force India en in 2021 naar het team van Red Bull.

Van karten naar Formule 1

Sergio Pérez is de zoon van voormalig stockcar-racer Antonio Pérez Garibay. Op 6-jarige leeftijd begon hij al met karten. In deze jonge jaren liet hij al een groot talent zien toen hij verschillende trofeeën won in Mexico en de Verenigde Staten. Na deze successen op een jonge leeftijd, verhuisde Pérez naar het buitenland om te gaan rijden bij de Duitse Formule BMW. In dit eerste jaar in Duitsland, behaalde Sergio niet het succes wat hij had verwacht. Hij eindigde als veertiende in de kampioenschappen.

Als de op twee na jongste deelnemer van het A1 Grand Prix kampioenschappen, racete Pérez voor team Mexico naar de zesde plaats in het seizoen van 2006 – 2007. Dit deed hij in een 4speed Media-auto. Hierna besloot hij om naar Oxford te verhuizen en deel te nemen aan de Britse Formule 3-kampioenschappen. Dit was een succesvolle zet, want op 2 races na, betrad Pérez elke race het podium.

De prestaties van Sergio Pérez in het Verenigd Koninkrijk vielen op bij Campos Grand Prix. Zij wilden dat Sergio in de GP2 Asia te gaan rijden in het seizoen van 2008 – 2009. In Sakhir, won hij zijn eerste race, gevolgd door nog een overwinning in de race van Qatar. Hij behaalde tijdens zijn jaren hier vele successen en kreeg steeds meer aandacht van Formule 1 teams, mede dankzij de grote financiële steun van zijn Mexicaanse sponsoren.

In 2011 begon Sergio in het Zwitserse team Sauber en werd hiermee de vijfde Mexicaan ooit die meedeed in de F1. Hij debuteerde tijdens de Grand Prix van Australië, hier eindigde hij als zevende, maar door een overtreding van het technische reglement, werd het team gediskwalificeerd. Na twee seizoenen te hebben geracet bij Sauber, stapte Pérez over op McLaren en daarna racete hij van 2014 tot 2020 bij Force India en Racing Point. In V6-turbotijd, reed Pérez bij deze teams meerdere keren naar een podiumplaats. Nadat hij zijn eerste Formule 1-race won, kon team Red Bull niet meer om hem heen, waarnaar hij vanaf 2021 werd ontvangen in het team, naast onder andere Max Verstappen.

Het privéleven van Sergio Pérez

Sergio Pérez is getrouwd met Carola Martinez op 3 juni 2018, waarmee hij al geruime tijd een relatie heeft. Over eerdere vriendinnen is weinig bekend. Samen hebben ze twee kleine kinderen: Sergio Perez Junior en Carlota. Sergio en Carola zijn beiden christelijk en werden voor hun huwelijk gezegend door Paus Francis.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img