dinsdag 16 april 2024

Nils van der Poel stopt na dit seizoen met wedstrijden schaatsen

Must Read

De grote winnaar van de afgelopen Olympische Spelen, Nils van der Poel, heeft aangekondigd dat hij na het huidige seizoen geen wedstrijden meer gaat schaatsen. De pas 25 jarige Zweed zei in Peking al dat de kans groot was dat hij zou stoppen na zijn twee gouden medailles. Nu heeft hij dat officieel bevestigd.

Van der Poel gaf een persconferentie bij de opening van het WK allround. Dat wordt dit jaar gehouden in Hamar, net als het WK sprint. “Ik zal het seizoen afmaken als topschaatser. Daarna ben ik voor de rest van mijn leven hobbyschaatser”. Hij zegt dat hij te avontuurlijk is om te herhalen wat hij al een keer heeft gedaan. Nog een keer vier jaar besteden aan voorbereiden op Olympische Spelen zit er dus niet in voor de Zweed.

Grandioze prestaties in Peking

Nils van der Poel was ongenaakbaar op de afgelopen Olympische Spelen. Zowel op de vijf, als op de tien kilometer, veroverde hij een gouden medaille. Op de tien kilometer reed hij zelfs een wereldrecord. Het was een verbetering van het wereldrecord dat hij eerder dit seizoen schaatste. 

Bijzonder detail is dat Van der Poel zijn volledige trainingsschema deelde met de rest van de wereld. Met dit schema liet hij zien dat je ook op een onorthodoxe manier tot grootse prestaties kan komen. Het schema is namelijk anders dan dat we ooit hebben gezien. Hij liep vijf dagen achter elkaar 7 uur hard en fietste bijna een maand dagelijks vijf uur. Dat soort dingen doen Nederlandse schaatsers normaal gesproken niet. Tijd voor een verandering?

Op het WK allround is Van der Poel ook een kanshebber voor de titel, al is de concurrentie van onder andere Patrick Roest ook sterk aanwezig. Russische schaatsers zullen niet meedoen in Hamar.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img