maandag 24 juni 2024

Van Gerwen de baas in Premier League

Must Read

Gisteravond was de eerste speelronde van de Premier League die een prooi werd voor Micheal van Gerwen. Het was de eerste keer dat Van Gerwen de finale haalde en de 4 ronde werd dus ook gelijk gewonnen. Voor de Brabander was het een belangrijk moment, omdat hij het gevoel had dat hij voor het eerst in lange tijd zijn niveau haalde. “Hier kan ik mee verder” klonk het uit zijn mond.

Bij de nieuwe spelopzet van de Premier League moet je drie wedstrijden winnen om de volle punten te pakken. De kwartfinale won de man uit Vlijmen van Jonny Clayton, in de halve finale van Micheal Smith en in de finale van Peter Wright. De eindstrijd was geen moment spannend, de Schotse Wright won geen enkele leg: 6-0. Door de overwinning in Exeter stijgt Van Gerwen naar plaats twee in het algemeen klassement. Peter Wright staat nog steeds eerste.

Niet zo ongenaakbaar als vroeger

Een aantal jaren geleden won Van Gerwen alles wat er te winnen viel. Sinds Corona gaat het echter wat moeilijker. Zelf gaf hij al eens aan dat het moeilijk was om scherp te blijven zonder publiek in de zaal. Met het niveau dat gisteren werd gehaald lijkt de weg omhoog in ieder geval weer ingezet. “Mensen denken dat het makkelijk is om altijd maar een topniveau te halen” zei Van Gerwen in een interview.  De details moeten altijd kloppen, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Er zijn nog twee speelrondes van de Premier League in Engeland. Op 10 maart wordt er in Brighton Gespeeld, een week later in Nottingham. De week daarna, op 24 maart, wordt er in Rotterdam gespeeld. De tickets in Ahoy zijn al tijden uitverkocht.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img