vrijdag 24 mei 2024

Deelnemersveld Premier League of Darts is compleet

Must Read

Het eerste darttoernooi van het jaar zit er weer op. De Masters in Milton Keynes zijn een prooi geworden voor Joe Cullen. Mede door zijn overwinning mag Cullen ook meedoen aan de prestigieuze Premier League Darts. Donderdag gaat het toernooi, waarvan de opzet is veranderd, van start in Cardiff.

Cullen was te sterk voor Van Gerwen

Joe Cullen was in de finale met 11-9 te sterk voor Dave Chisnall. Beide Engelsmannen maakten er een zeer aantrekkelijke finale van afgelopen zondag. Eerder op de dag versloeg Cullen in de kwartfinale Michael van Gerwen met 10-7. In de halve finale kwam hij vervolgens de Portugees Jose De Sousa tegen. Het was dus een succesvolle dag voor Cullen, die 60.000 euro aan prijzengeld mocht bijschrijven op zijn rekening.

Vernieuwde Premier League begint in Cardiff

Joe Cullen is mede hierdoor voor het eerst uitgenodigd om mee te doen aan de Premier League of Darts. In totaal doen er dit jaar 8 darters mee, allemaal op uitnodiging. Van Gerwen is de enige Nederlander die zijn opwachting mag maken. Hij won het toernooi in het verleden al 5 keer. Ook andere oud winnaars Johnny Clayton, Gary Anderson, James Wade en Michael Smith doen mee. Peter Wright en Gerwen Price completeren het deelnemersveld.

Voor het eerst dit jaar ziet de Premier League er anders uit. Er wordt nu elke 17 speelrondes een knock-out toernooitje gespeeld. De winnaar krijgt 5 punten, de verliezend finalist 3, en de andere 2 halve finalisten mogen 2 punten bijschrijven. Na de 17 speelrondes spelen de 4 darters met het hoogste puntenaantal in de play-offs voor de titel. Er wordt overigens ook weer in Ahoy, Rotterdam gespeeld. Op 24 maart wordt de 8e speelronde in een (waarschijnlijk) volledig oranje zaal gespeeld.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img