zondag 21 april 2024

Thomas Krol laat zich zijn in Peking 

Must Read

Thomas Krol is een debutant op de Olympische Spelen, maar heeft zich op de eerste trainingswedstrijd in Peking gelijk van zijn beste kant laten zien. Op de 1000 meter zette Krol een baanrecord neer, al zegt dat record niet zo heel veel aangezien de baan nog niet zo lang bestaat.

Aan de trainingswedstrijd deden slechts acht schaatsers mee en de 1.08,94 noemt Krol zelf “niet echt een supertijd”, maar je kan dit soort wedstrijdjes maar beter winnen dan verliezen. De 29-jarige Nederlander zei dat het hem vooral ging om de trainingsprikkel, en om weer even aan de start van een wedstrijd te staan. Dat was namelijk al weer 3 weken geleden.

Over de Olympische hal in Peking was Krol erg enthousiast. De hal is groot en licht, en is door de Chinezen op een indrukwekkend manier gebouwd. Het ijs liet nog wel wat te wensen over, want dat was erg zacht. Al met al is het volgens Krol de mooiste baan ter wereld.

Krol start op 3 afstanden in Peking

De komende weken komt Krol in totaal drie keer in actie op een individuele afstand: de 500, 1000 en 1500 meter. Voor die laatste twee moeten succes opleveren. Op deze afstanden was Krol de laatste jaren vaak de winnaar, al zijn er ook andere schaatsers (ook andere Nederlanders dus) die kanshebbers zijn voor de gouden plakken.

Het zijn natuurlijk nog steeds bijzondere Olympische Spelen – komende vrijdag is in Peking overigens een ongetwijfeld spetterende openingsshow gepland – want Corona ligt nog steeds op de loer. Een positieve test kan altijd roet in het eten gooien waardoor een jarenlange voorbereiding in een keer is weggegooid.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img