zondag 21 april 2024

Goed nieuws voor Verstappen: Honda blijft motoren leveren

Must Read

Er is goed nieuws gekomen voor het Red Bull Racing team van Max Verstappen en Sergio Perez. Het Japanse Honda heeft namelijk bekend gemaakt dat het in ieder geval tot en met 2025 in Japan motoren blijft bouwen voor de renstal. Vorig jaar kwam Honda nog met hele andere geluiden. Een grote meevaller dus!

Honda had aangekondigd afscheid te willen nemen van de Formule 1. Om de overgang soepel te laten verlopen werd wel besloten om de engineers en techneuten vanuit Honda naar Red Bull te sturen, om de bouw van de nieuwe motoren te kunnen overzien en te helpen. Er is zelfs al een fabriek gebouwd door Red Bull Racing in Milton Keynes – waar hun hoofdkwartier zit. Hier gaan de engineers de komende jaren dus nog geen nieuwe motor bouwen. Red Bull doet de afstelling van de motoren hier al wel zelf, en dat blijft dus nog even zo.

Nieuw motorreglement vanaf 2026

Vanaf het jaar 2026 gelden er in de Formule 1 andere regels voor de motoren. Er is nu besloten dat Red Bull dit nieuwe type motor zelf gaat bouwen. Dan zou Honda in 2026 dus definitief verdwijnen van het toneel. 

Overigens is wel afgesproken met de Formule 1 teams dat de motoren die in 2022 gemaakt worden, praktisch hetzelfde blijven tot en met 2025. Een groot deel van de ontwikkeling wordt bevroren, zodat teams genoeg tijd en geld kunnen investeren in het nieuwe type motor dat vanaf 2026 gebruikt moet worden. Het is voor Honda (en de andere motorleveranciers) dus van groot belang dat de krachtbron voor dit seizoen van goede kwaliteit is. 

Het feit dat Verstappen afgelopen jaar wereldkampioen is geworden, speelde mee bij het besluit van Honda. Dit grote succes werpt dus nog meer vruchten of voor de Nederlander en Red Bull.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img