maandag 15 april 2024

Besmettingen in olympische ‘bubbel’ lopen snel op

Must Read

Het was misschien een beetje te verwachten, maar toch hoopte iedereen dat het niet zou gebeuren. De besmettingen van de Olympische Winterspelen in Peking beginnen op te lopen. Ook de eerste atleten hebben een positieve coronatest te zien gekregen. Het totaal aantal besmettingen is inmiddels de 200 gepasseerd.

Over 3 dagen, op vrijdag, is de openingsceremonie. Er kan dus nog veel gebeuren tot die tijd met betrekking tot het coronavirus. Bij de laatste update waren 24 nieuwe besmettingen gemeld, een groot deel hiervan testte positief bij aankomst op de luchthaven. Zes van de besmettingen vonden echter plaats onder deelnemers en/of medewerkers die al in de Olympische bubbel zaten. Dit is gebeurt ondanks de strenge maatregelen die de organisatie heeft getroffen.

De Olympische bubbel is groot. Iedereen die iets met de Spelen te maken heeft – van journalisten en medewerkers tot atleten – wordt dagelijks getest. De bubbel is volledig afgesloten van de rest van de Chinese bevolking. 

Atleten zien kansen op medailles kleiner worden

Een van de recente besmettingen heeft ook een medaillekandidaat getroffen. De Amerikaan Meyers Taylor heeft al drie Olympische medailles gehaald in de bobslee. Ook deze editie is ze weer een van de favorieten. Ze is afgezonderd en naar een speciaal quarantainehotel gebracht. Na 10 dagen isolatie en een enkele negatieve PCR-test mag ze weer naar buiten. Ook twee dagen achter elkaar negatief testen is voldoende voor opheffing van de quarantaine. Het bobsleeën begint pas op 13 februari, dus helemaal uitzichtloos is de situatie nog niet. Wel is de voorbereiding natuurlijk niet ideaal te noemen. 

In de Nederlandse delegatie zijn er nog geen coronabesmettingen aangetroffen. Al in Nederland begon het gehele team met de uitgebreide maatregelen om het virus buiten de deur te houden. Tot nu toe dus met succes. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img