maandag 20 mei 2024

Schulting geniet van verwachtingen

Must Read

Suzanne Schulting is zich bewust van de hoge verwachtingen die er rond haar persoon bestaan rondom de Olympische Spelen. Op het shorttrack is zij op meerdere afstanden de grote favoriet in Peking. Hoe zij ermee omgaat is echter niet anders dan bij andere wedstrijden.

Want hoewel Schulting weet dat er veel meer mensen kijken naar de Olympische Spelen dan naar een willekeurige weredbekerwedstrijd, voelt het niet anders. Ze weet dat ze altijd de absolute kopvrouw is en dat de ogen op haar gericht zijn. Zonder Twitter op haar telefoon en zelfs geen enkele nieuwsapp, leest ze niet dagelijks wat er allemaal wordt gezegd. De verwachtingen geven alleen maar een “extra kick”

Ook van corona heeft ze volgens haarzelf geen last. Doordat veel verplichtingen zijn vervallen, kon ze zich volledig focussen op het schaatsen. Ook het teamgevoel is sterker geworden. Al wekenlang is de shorttrackploeg samen in een bubbel aan het voorbereiden op mooie prestaties.

Favoriet op veel afstanden 

Suzanne Schulting werd 24 jaar geleden geboren in Groningen, maar woont al haar hele leven in Friesland. Op de vorige Olympische Spelen in Pyeongchang won ze al haar eerste Olympische goud op de 1000 meter. Ze is deze editie wederom favoriet op die afstand, maar ook op de 500 en 1500 meter is ze de huidige wereldkampioen. Daarnaast komt ze nog in afstand in zowel de gemengde als de vrouwelijke aflossingsploeg. Er liggen dus 5 medaillekansen voor Schulting in Peking.

Suzanne begint komende zaterdag gelijk al met haar Olympische droom. Ze komt dan in actie op zowel de 500 meter, als in de ploeg van de gemengde aflossing. De finale van die laatste discipline is ook op zaterdag. De medailles worden verdeeld om 14:26, Nederlandse tijd. De 1000 meter begint volgende week woensdag, en de eerste rondes van de 1500 meter zijn op 16 februari.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img