vrijdag 24 mei 2024

Geen succesvol debuut Groenewegen bij nieuwe ploeg

Must Read

Dylan Groenewegen maakte aan het einde van het vorige seizoen bekend dat hij zou vertrekken bij Jumbo-Visma. De sprinter zag te weinig perspectief voor zichzelf om mee te doen aan grote rondes. Bij zijn nieuwe ploeg, BikeExchange-Jayco, mocht hij opdraven bij de Ronde van Saoedi-Arabië. Hij werd teleurstellend 12e in de eerste etappe.

De Ronde van Saoedi-Arabië is een van de eerste koersen van het jaar. Vandaag was dus de openingsrit, en zaterdag wordt de ronde afgelsloten. De openingsrit was vlak, waardoor hij ogenschijnlijk een prooi zou zijn voor de sprinters van het circuit. Hoewel de finale erg hectisch was, eindigde hij inderdaad in een massasprint. Groenewegen kon hierin echter geen vuist maken. Het was de sprinter van Lotto Soudal, Caleb Ewan, die aan het langste eind trok. Martin Laas en Fernando Gaviria werden respectievelijk tweede en derde.

Morgen is waarschijnlijk geen etappe voor sprinters. Het heuvelachtige landschap lijkt perfect voor een lange ontsnapping, al weet je natuurlijk nooit of het peloton ambities heeft.

Vertrek voor de Tour de France

Dylan Groenewegen vertrok bij de Nederlandse Jumbo-Visma ploeg omdat hij mee wil doen aan de Tour de France. Hij dacht dat de kans groter zou zijn om deel uit te maken van de Tour-equipe van het Australische BikeExchange, en dat lijkt ook zo te zijn. Hij is een van de weinige sprinters van de ploeg. De viervoudig etappewinnaar van de Tour wordt dit seizoen ploeggenoot van Simon Yates en Micheal Matthews.

Bij Jumbo-Visma zijn een aantal andere grote sprinters, die waarschijnlijk boven Groenewegen in de pikorde hadden gestaan. Zo hebben Teunissen en Van Aert massasprints gewonnen in grote rondes. Door de ambitie van de ploeg om de gele trui te winnen is sowieso minder snel ruimte voor een sprinter.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img