maandag 15 april 2024

Tom Brady stopt als American Football-speler

Must Read

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het officieel: Tom Brady stop met American Football. Via zijn eigen social media kanalen laat de 7-voudig winnaar van de Super Bowl weten dat het na 22 jaar mooi is geweest. De Amerikaan is 44 jaar oud.

Brady is zonder twijfel de bekendste NFL-speler van de wereld. Hij wordt daarnaast ook gezien als de beste quarterback aller tijden. Zo’n beetje elk (belangrijk) record dat een quarterback achter zijn naam kan hebben, is in het bezit van Tom Brady. 

Zeer succesvolle carrière 

De carrière van Tom Brady is erg imposant en succesvol te noemen. Zoals gezegd was hij 22 jaar actief. In deze tijd werd hij drie keer gekozen tot MVP (Most Valuable Player) van de competitie. In alle Super Bowls die hij speelde was hij zelfs vijf keer de belangrijkste. Hij won er dus zeven. Zes keer was dit met de New England Patriots, en een enkele – de laatste – was met de Tampa Bay Buccaneers. Deze overwinning dateert van het vorige seizoen. Brady was toen gelijk de oudste winnaar van de Super Bowl ooit.

American Football verliest dus een van zijn idolen en beste spelers, maar Brady geeft zelf aan dat hij alleen wil spelen als hij zich 100 procent kan inzetten voor de sport. Het lukt hem niet meer om dat te op te brengen, dus is het tijd om te stoppen.

Dit seizoen verloor Tampa Bay in de play-offs van de NFL. In deze wedstrijd was LA Rams te sterk. Gelijk na afloop van deze wedstrijd gingen de geruchten rond over een eventueel pensioen. Vandaag maakte Brady aan alle twijfels een einde: het is tijd voor focus op andere zaken.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img