maandag 4 maart 2024

Van de Zandschulp en Griekspoor bij Davis Cup selectie

Must Read

De selectie van Nederland voor de belangrijke Davis Cup wedstrijd tegen Canada is bekend gemaakt. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn aan de selectie toegevoegd. De dubbelspecialist Juan-Julien Rojer ontbreek wel. Vorige keer was hij er ook niet, toen door een blessure. Robin Haase, Matwé Middelkoop en Robin Haasen maken de selectie compleet.

In Den Haag wordt er op 4 en 5 maart getennist tegen Canada voor een plek in de Davis Cup Finals van 2022. Het belangrijkste landentoernooi is aan het einde van het kalenderjaar. De verliezen van de wedstrijd Nederland-Canada speelt een wedstrijd tegen een land uit de Wereldgroep 1. De winnaar mag meedoen aan de qualifiers voor 2023. 

Bondscoach Haarhuis is verheugd met de twee

Dat het tweetal Griekspoor en Van de Zandschulp meedoet, is goed nieuws volgens bondscoach Haarhuis. Met plek 50 voor Van de Zandschulp en 62 voor Griekspoor doen er twee tennissers mee die hebben laten zien dat ze het veel tegenstanders moeilijk kunnen maken. Op het gravel van Den Haag wordt het in ieder geval een uitdagende wedstrijd. “Dit jaar hebben we laten zien dat we een behoorlijke stap hebben gezet qua niveau. We maken kans tegen Canada, maar het wordt natuurlijk lastig tegen een land met zoveel kwaliteit”.

Canada beschikt namelijk over de nummer 9 en 12 van de ATP wereldranglijst. Auger-Aliassime en Shapovalov kwamen dit jaar allebei tot de kwartfinales bij de Australian Open. Daarnaast wonnen de twee jonge tennissers de ATP Cup met hun land.

In maart spelen de tennissers in totaal vier enkelspellen en een dubbelspel om uit te maken wie het sterkste van de twee is. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img