maandag 15 april 2024

Kramer voelt geen druk voor laatste 5 kilometer

Must Read

Komende zondag wordt de 5 kilometer van de Olympische Spelen gereden in Peking. Kramer won de afgelopen drie edities goud, maar verwacht niet dat dit jaar weer gaat gebeuren. Hij is niet de favoriet en zou al blij zijn als hij een medaille haalt. 

Hij zegt zelf dat de enige reden waarom hij zo lang succesvol is geweest, het feit is dat hij alles opzij wilde zetten voor het schaatsen. Dat dat straks is afgelopen, vindt hij zelf ‘wel lekker’. Dat het geen gouden medaille gaat opleveren, is niet het einde van de wereld. De torenhoge favoriet is  de zweed Nils van der Poel. Hij is de wereldrecordhouder en lijkt niet te stoppen. Maar ook Jorrit Bergsma en Patrick Roest presteerden beter in het voorseizoen. Daarom zegt Kramer ook “Een medaille op de 5 kilometer zou al fantastisch zijn”

Goud op ploegenachtervolging hét doel 

Of Kramer toch nog een gouden medaille kan bijschrijven op zijn laatste Olympische Spelen, hangt vooral af van de ploegenachtervolging. Nederland is op dit onderdeel de grote favoriet, dus voor Kramer gaat daar ook de meeste aandacht naar uit. Een eerste plaats op deze discipline zou voor Kramer de 5e Olympische titel betekenen, wat natuurlijk een ongekende prestatie is.

Kramer komt ook nog in actie op de massastart, al is hij daar vooral om Jorrit Bergsma te helpen. Kramer moet het veld uitdunnen, zodat Bergsma de sprint kan winnen. Het is een individuele afstand, maar samenwerken tussen twee schaatsers van het zelfde land is toegestaan.

Na de Olympische Spelen is het klaar voor Sven Kramer en kan hij zich op andere dingen in het leven gaan focussen. Nog een keer de beste zijn, zou een mooie afsluiter betekenen. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img