maandag 15 april 2024

Eindzege Wielerweek van Valencia prooi voor Annemiek van Vleuten

Must Read

In het zonnige Valencia kwam de eindzege van Annemiek van Vleuten in de laatste rit niet meer in gevaar. De laatste etappe was 118 kilometer lang en werd met een sprint afgesloten. Het was een etappe waarin veel gebeurde, maar uiteindelijk kwam het peloton als geheel over de streep.

Het peloton begon in Sagunt aan de 118 kilometer lange etappe en er was onderweg slechts een bergje waar overheen moest worden gefietst. Het was Grace Brown die aanviel op deze beklimming. Ze kwam aan bij Laizane en Shrosbree, die al eerder waren weggesprongen uit het peloton. Na een valpartij door Shrosbree, die Brown meenam in haar val, kon Laizane proberen in haar eentje de finish te halen. Dat gebeurde echter niet. De kopgroep kwam weer samen, en werd op acht kilometer van de streep teruggepakt door het peloton.

De massasprint werd een prooi voor Bastianelli. De wereldkampioene Elisa Balsamo werd tweede. Zij won ook de eerste etappen van de Wielerweek, ook een massasprint. Annemiek van Vleuten maakte in de derde etappe het verschil in het algemeen klassement. Na een lange solo won ze en kwam ze boven Ellen van Dijk te staan. Zij won de tweede etappe nog en kwam toen in de leiderstrui.

Eerbetoon aan Amy Pieters

Overigens reed Annemiek van Vleuten met een eerbetoon op haar oranje leiderstrui. Op de mouw stond ‘Stay Strong Amy’. Amy Pieters viel eind vorig jaar tijdens een training rondom Valencia hard. Ze is tot en met dit moment nog niet ontwaakt uit haar coma. De beide Nederlanders zijn geen ploeggenoten, maar kennen elkaar goed.

Ook op de andere mouw van Van Vleuten stond een naam. ‘Gary’ was een verwijzing naar Garikoitz Baños. Deze medewerker van de Movistar, de ploeg van Van Vleuten, overleed een jaar geleden tijdens het bergbeklimmen. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img