vrijdag 24 mei 2024

Djokovic voor het eerst actief na uitsluiting Australian Open

Must Read

Na een bewogen periode rondom zijn persoon heeft Novak Djokovic zich weer laten zien op de tennisbaan. De ongevaccineerde sporter mocht Australië niet in en kon dus niet mee doen aan de eerste Grand Slam van het jaar. Na elf weken liet hij gisteren gelukkig zien het tennissen nog niet verleerd te zijn. In Dubai won hij gemakkelijk van de jonge Italiaan Musetti en gaat hij door naar de volgende ronde van het ATP toernooi.

Lorenzo Musetti is een Italiaans talent dat slechts 19 jaar oud is. Vorig jaar liet hij in Parijs zien dat hij veel in zijn mars heeft. Hij kwam tijdens Roland Garros met 2-0 in sets voor tegen Djokovic, maar verloor uiteindelijk toch de wedstrijd. Gisteren ging het wat makkelijker voor de Serviër. Het werd 6-3 6-3. Deze uitslag kwam vooral doordat Djokovic bij vlagen erg goed was. Musetti speelde niet slecht, maar kon bij vlagen niet tegen het geweld van de nummer één van de wereld op.

Djokovic tevreden met het behaalde niveau

Na afloop zei Djokovic dat hij tevreden was over het niveau dat hij had gehaald. Drie maanden niet spelen is niet niets, en het was weer even wennen. Op sommige momenten maakte hij volgens zichzelf een aantal fouten die hij normaal gesproken niet zou maken. Toch ziet hij genoeg aanknopingspunten om weer wedstrijden en toernooien te gaan winnen.

Djokovic is gebrand om zich weer te laten zien nadat hij in Melbourne de kans niet kreeg om de succesvolste tennisser ooit te worden. Nu is het Rafael Nadal die met 21 Grand Slam titels bovenaan het lijstje staat. Djokovic en Federer volgen met elk twintig titels.

Toch blijft Djokovic bij zijn standpunt. ‘Liever minder titels dan gedwongen vaccinatie’. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img