maandag 20 mei 2024

Van de Zandschulp zorgt voor goed begin aan Davis Cup

Must Read

 Botic van de Zandschulp heeft in de eerste wedstrijd van de Davis Cup ontmoeting met Canada een overwinning behaald. Hij won van Alexis Galarneau in twee sets. Toch was het verschil niet zo groot. Het werd namelijk 7-5, 7-6(9). Van de Zandschulp was zelf dus ook niet helemaal tevreden over zijn optreden.

Van de Zandschulp staat op dit moment op de 48e plek van de wereld. Dat is bijna 300 plaatsen hoger dan zijn tegenstander, die op de 332e plaats staat. Van te voren was Van de Zandschulp dan ook de grote favoriet. Toch liep het allemaal niet op rolletjes in Den Haag. De service van Botic van de Zandschulp was niet van een hoog niveau. Hij was dan ook de eerste die gebroken werd. Deze break maakte hij gelijk weer goed, maar de service bleef moeizaam. Hij sloeg in de eerste set alleen al zes dubbele fouten. 

Tweede set niet veel beter

Nadat de Van de Zandschulp bij 6-5 een break plaatste waarmee hij de eerset set won, veranderde er jammer genoeg weinig. Ook in de tweede set had hij veel moeite. Galarneau speelde bij vlagen goed, maar was niet constant genoeg. Toch kreeg hij nog drie setpunten. Gelukkig voor ons Nederlanders benutte hij deze niet en in de tiebreak was Van de Zandschulp de betere met 11-9.

In Den Haag wordt er op gravel gespeeld voor de Davis Cup. De winnaar van deze tweestrijd mag naar de Davis Cup Finale met de beste zestien landen. Canada heeft zijn twee toppers, Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov (respectievelijk 9e en 13e van de wereld) niet meegenomen naar Nederland. Nederland is op basis van de meegenomen tennissers de grote favoriet om deze wedstrijd van Canada te winnen.

Later vandaag speelt Tallon Griekspoor een enkelspel. Morgen worden er een dubbel, en twee enkelwedstrijden gespeeld

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img