zondag 3 maart 2024

Barty eerste Australische winnaar van Australian open sinds 1978

Must Read

Ashleigh Barty heeft er voor gezorgd dat er voor het eerst in ruim 43 jaar een Australische winnaar is van de Australian Open. Voor eigen publiek won ze in twee sets (6-2 en 7-6(2)) van de Amerikaanse Danielle Collins. Voor Barty was het de derde keer dat ze een Grand Slam titel wist binnen te slaan. Dat deed ze overigens ook in ‘slechts’ 3 finales. Er zijn slechts 5 andere vrouwen die het is gelukt om alle drie de finales waarin ze kwamen te staan, te winnen.

Geen enkele set verloren voor Barty

De Australische tennisser was het gehele toernooi al ongenaakbaar. Ze verloor geen enkele set in Melbourne. In totaal heeft ze slechts 21 keer een game moeten weggeven. Dat is gemiddeld (ze speelde 6 wedstrijden) minder dan 4 games per wedstrijd! De eerste plaats op de wereldranglijst had Barty al, en die plaats is door deze prestatie weer een stukje steviger geworden.

Collins begon goed maar verzilverde kansen niet.

Ook al was Barty de grote favoriet, Collins begon erg sterk aan de wedstrijd. Na een ijzersterke halve finale tegen Iga Swiatek kreeg ze in de 5e game de kans om als eerste een break te plaatsen. Dit lukte echter niet, waarna ze in de 6e game door een dubbele fout haar eigen game verloor. Hierna leek Collins een beetje van slag, maar ze kwam sterk terug. In de 2e set kwam ze namelijk met 5-1 voor. De Amerikaan liet kansen op de set meerdere malen liggen en verloor uiteindelijk de tiebreak met 7-2. 

Na het laatste punt in de tiebreak was het publiek in extase. Ashleigh Barty werd hiermee de opvolger van Chris O’Neil. Hij won in 1978 de Australian Open als laatste Australiër. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img