zondag 21 april 2024

Max Verstappen laat zijn nieuwe helm zien

Must Read

De kampioen van het afgelopen Formule 1 seizoen heeft vandaag zijn nieuwe helm laten zien in een video. Naast het design van de helm is ook het nieuwe nummer van de Nederlander voor komend seizoen bekend geworden. Geen verrassing, het is startnummer 1! 

Nummer kiezen? Hoe zit dat?

Nummers in de Formule 1 worden niet aangewezen door de organisatie. Het is de coureur zelf die kiest. De kampioen komt altijd als eerste aan de beurt. Daarna de nummer twee, enzovoorts. Hamilton heeft, toen hij als eerst mocht kiezen, nooit gekozen voor het prestigieuze nummer 1. Verstappen doet dat dus wel. Dit kwam niet volledig als een verrassing, de Limburger had al aangekondigd dat hij dit zou doen. Op de achterkant van de helm is ook een gouden ster te zien. Daarin staat het jaartal “2021”.

Gouden leeuw als design

Het design is volgens Max niet heel erg veranderd, maar de details zijn wat aangepast. De oranje leeuw is veranderd in goud en een paar accenten zijn geüpdatet. De witte helm kenden we al van vorig jaar, al koos Verstappen in Zandvoort voor een oranje hoofdkleur. Of dat dit jaar weer gebeurt, is nog niet bekend.

Nieuw seizoen begint in Bahrein

Het duurt overigens nog even voordat het nieuwe seizoen begint. Op 20 maart wordt de Grand Prix van Bahrein gereden als openingsrace. Daarvoor wordt de nieuwe auto van Red Bull al gepresenteerd. Dat gebeurt ergens in de loop van februari. Aansluitend daarop volgen traditiegetrouw de testdagen in Barcelona. Ook in Bahrein worden nog drie testdagen gehouden, dat gebeurt een week voor de Grand Prix. Daarna moeten de teams de ontwikkelingen van de auto’s hebben geperfectioneerd!

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img