vrijdag 24 mei 2024

Feyenoord neemt revanche op Vitesse in oefenwedstrijd

Must Read

Ruim anderhalve week nadat Feyenoord verloor van Vitesse in de Eredivisie, werd er in een oefenwedstrijd met 6-2 gewonnen. Debutant Patrik Wålemark wist binnen 3 minuten al zijn eerste doelpunt binnen te schieten. Ook Cyriel Dessers had een fijne middag op Varkenoord: hij scoorde 4 keer.

Vitesse de baas in de competitie

Vitesse wist zoals gezegd zondag 16 januari met 0-1 te winnen in Rotterdam. Ook de heenwedstrijd werd voor Feyenoord geen succes, Vitesse won in Arnhem met 2-1. De laatste officiële wedstrijd die door de Rotterdammers werd gewonnen stamt alweer uit 2018. En natuurlijk was het vandaag maar een oefenwedstrijd, het moet voor de mannen van Arne Slot een fijn gevoel geven om te weten dat ze toch kunnen winnen van Vitesse.

Succesvol debuut jonge Zweed

2 weken geleden maakte Feyenoord een mooie transfer bekend. Een 20 jarige Zweed; Patrik Wålemark verliet BK Häcke voor de Rotterdamse club. Met de transfer is ongeveer 3 miljoen euro gemoeid. Dat is voor Feyenoord natuurlijk een hoog bedrag, aangezien de club al lang in financieel zwaar weer verkeert. Na 3 minuten maakte Wålemark in ieder geval al zijn eerste doelpunt. Op aangeven van Jens Toornstra schoot hij knap bij de eerste paal binnen. Een aantal minuten later maakte hij ook nog zijn tweede doelpunt. Een mooi (officieus) debuut dus. Overigens maakte ook Jorrit Hendrix zijn officieuze debuut voor Feyenoord. Hij speelde een helft mee.

Dessers maakt weer doelpunten

Maar de wedstrijd van het officieuze debuut van Wålemark zal toch vooral bekend worden als de wedstrijd waarin Cyriel Dessers 4 keer scoorde. De Nigeriaanse spits van Feyenoord, die vooral als supersub indruk maakt, scoorde twee keer in beide helften. Overigens kwam Vitesse in een tijdsbestek van 120 seconden terug van 2-0 tot 2-2. Daarna liep Feyenoord uit.

Vermeld mag wel worden dat Feyenoord met zijn sterkste elftal speelde. Vitesse koos daar niet voor, zo ontbraken bijvoorbeeld Doekhi en Bazoer.

 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img