dinsdag 16 april 2024

Dartseizoen begint slecht voor Dirk van Duijvenbode

Must Read

Het professionele dartseizoen is gisteren begonnen met de Masters in Milton Keynes. Het is elk jaar weer afwachten wie goed uit de startblokken komt in het nieuwe jaar. Over Dirk van Duijvenbode is dat in ieder geval niet te zeggen. Na een nederlaag tegen Simon Whitlock met 6-2 is het toernooi snel afgelopen voor ‘The Aubergenius’.

Uitverkocht huis bij prestigieus toernooi

Bij het eerste toernooi van het jaar is slechts plaats voor de top 25 van de ‘Order of Merit’, de wereldranglijst van het dartcircuit. Het toernooi is traditiegetrouw erg populair bij de fans en het was dan ook uitverkocht huis in Milton Keynes. Op de vrijdagavond had de top-8 nog vrij, maar Van Duijvenbode, de huidige nummer 15, moest wel ten tonele komen. De loting wees uit dat hij tegen de Fries Danny Noppert moest spelen. Hij bleef echter thuis bij zijn vrouw, die op het punt van bevallen staat.

Het moet dus gebeuren tegen Simon Whitlock. De Australiër met het markante uiterlijk (lange sik en dreadlocks) is niet meer zo constant als een aantal jaren geleden, maar was de gehele wedstrijd de betere tegen Van Duijvenbode. De Nederlander wist de hoge scores niet te gooien en daardoor nam Whitlock snel de leiding. Met twee breaks op zak kwam de Australiër niet meer in gevaar en won hij de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk.

Van Gerwen enige Nederlandse troef over

Door de uitschakeling van Van Duijvenbode is Michael van Gerwen de enige Nederlander die nog over is. Hij begint het toernooi tegen de Engelse Luke Humphries in de achtste finales. De winnaar van het toernooi kan 60.000 pond bijschrijven op zijn rekening. 

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img