zaterdag 25 juni 2022

Schadevergoedingsregeling gymsporters valt slecht

Must Read

Voormalig turnsters reageren boos en teleurgesteld op de vorige week in werking getreden tegemoetkomingsregeling voor oud-gymsporters die in het verleden te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt de NOS.

Al lange tijd werd gesproken over compensatie en erkenning voor voormalige gymsporters die in het verleden te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. Het Verinorm-rapport ‘Ongelijke Leggers’ gaf een ontluisterend beeld van de misstanden in de gymsport.

Regeling

Afgesproken werd dat er een regeling zou komen. Insteek was dat die ruimhartig, coulant en laagdrempelig moest zijn. Er werd een financiële schadevergoeding van 5000 euro afgesproken.  Dat bedrag was een geste voor het feit dat de politiek, turnbond KNGU en sportkoepel NOC*NSF jarenlang wegkeken bij de geluiden die er al lang waren over machtsmisbruik, vernedering en mishandeling in de gymwereld. KNGU en NOC*NSF boden hun excuses ervoor aan.

Eisen

De boosheid bij gymsporters zit hem dat er, anders dan afgesproken, nu toch een heleboel eisen worden gesteld om in aanmerking te komen voor de schadevergoeding. Zo moeten de sporters voor een commissie verschijnen, die gaat beoordelen of het opgelopen trauma wel ernstig genoeg is. Dat schiet veel gymsporters in het verkeerde keelgat.

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Het enerverende wielerjongensboek van Bas Tietema

Bas Tietema (27) kan je kennen van zijn grote wielertalent of van zijn YouTube video’s. Hij is geboren op...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img