dinsdag 16 april 2024

Alles over Mathieu van der Poel: Neerlands trots op de fiets én mountainbik

Must Read

Mathieu van der Poel is een Nederlandse mountainbiker, wielrenner en veldrijder. Hij werd geboren in het Belgische Kapellen in 1995. Van der Poel is de zoon van voormalig wielrenner Adrie van der Poel. Al van jongs af blijkt ook Mathieu een groot talent voor wielrennen te hebben. In 2013 breekt hij officieel door in het veldrijden.

Vele overwinningen

Sinds zijn grote doorbraak in 2013 heeft Van der Poel veel overwinningen binnengehaald. Zo won hij de Wereldbeker, hij werd driemaal Europees- en driemaal wereldkampioen in veldrijden en hij won vier keer de Superprestiges. Hij won het Nederlands kampioenschap veldrijden vijf maal op rij. In 2018 won hij maar liefst 32 keer.

Olympische Spelen Tokyo

Na zijn vele overwinningen in het veldrijden, besloot Van der Poel een nieuwe uitdaging te zoeken in het mountainbiken. In 2018 won Van der Poel de shorttrack in mountainbiken in Albstadt, La Bresse en Val di Sole. In 2019 won hij ook zijn eerste wedstrijden in cross-country en hij werd Europees Kampioen. Een jaar later won hij de Ronde van Vlaanderen en Van der Poel kwalificeerde zichzelf ook voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2021.

Relatie

Van der Poel heeft een relatie met de Belgische Roxanne Bertels. De twee hebben elkaar ontmoet bij de marketingafdeling van Porsche tijdens een speciaal uitje van de wielrenner. Na een aantal dates zijn de twee sinds 2018 officieel samen. Bertels heeft inmiddels ruim 50.000 volgers op Instagram en kan zich daarmee een echte influencer noemen.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img