zondag 21 april 2024

Vincent van der Voort: topdarter en televisieanalist

Must Read

De Nederlandse darter Vincent van der Voort is geboren in Purmerend op 18 december 1975. In 2014 won hij de Austrian Darts Open. Voor RTL7 analyseert Van der Voort dartwedstrijden.

Jeugd

Vanaf zijn tiende levensjaar begon Van der Voort al met darten. In 1991 wist hij al zijn eerste Europese toernooi op zijn naam te schrijven, namelijk de WDF Europe Youth Cup. Van der Voorts eerste professionele overwinning vond plaats op de Danish Open in 2002. In 2005 wist hij wereld kampioen Andy Fordham te verslaan tijdens de BDO wereld kampioenschappen. Alleen kwam hij niet verder dan de kwart finales die Van der Voort verloor van Raymond van Barneveld. Het jaar dat volgde won hij wederom de Danish Open. Door zijn snelle dartstijl kreeg hij de bijnaam The Fastest Player in the World.

Carrière

In 2007 sloot Van der Voort zich aan bij de PDC met groot succes. Hij bereikte dat zelfde jaar al de finale van de UK Open, die hij uiteindelijk verloor van Raymond van Barneveld. Ook kwam hij in de top twintig terecht van de wereldranglijst. In 2009 kwam Van der Voort weer groot in het nieuws, want hij was een van de twee darters die Phil Taylor kon verslaan op televisie. In dat zelfde jaar gooide hij zijn eerste negendarter bij de kampioenschappen in Nuland. Door al zijn succes kreeg hij de bijnaam The Dutch Destroyer. In 2012 kreeg Van der Voort zijn revanche door Van Barneveld te verslaan tijdens de UK Open. In 2014 behaalde Van der Voort zijn grootste succes door de Austrian Darts Open te winnen in Salzburg. In 2017 kreeg Van der Voort steeds meer rugklachten en twijfelde om te stoppen. Zijn vrouw haalde hem over om nog niet te stoppen, omdat zij ervan overtuigd was dat hij daar spijt van zou krijgen. Hij is toen toch doorgegaan met darten. Naast zelf darten is Van der Voort ook regelmatig te zien op televisie, bij RTL7 Darts, waar hij verschillende wedstrijden analyseert.

Privéleven

Vincent van der Voort is getrouwd met Karin van der Voort. Zij runt een eigen dartwinkel, genaamd Dartshop Van der Voort, in Zaanstad die in 2017 werd geopend door Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
Latest News

PROFIEL | Patrick Roest: schaatsprijzenpakken, zijn achtergrond en zijn privéleven

Patrick Roest is geboren op 7 december in 1995 in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. Deze langebaanschaatser traint al vanaf zijn...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img